Lämpimistä keleistä huolimatta on varmaan myönnettävä, että sieltä se syksy jolkottaa. Siitä kannattaakin ottaa ilo irti menemällä metsään ja keräämällä korin täydeltä luonnon antimia!

Viikonloppuna tapahtuu paljon – perjantaina kokoonnumme ravintola Koulun Kantapöytään keskustelemaan vapaamuotoisesti, lauantaina käymme yksissä tuumin metsässä sieniretkellä asiantuntijan opastuksella, sunnuntaina pääsemme juttelemaan ja keräämään kannattajakortteja tulevan presidentin Pekka Haaviston kanssa jokirannassa ja maanantaina keskustelemme vielä valtuustoryhmän kanssa Turun puutaloista. Luvassa onkin oikea pitkä vihreä superviikonloppu! Näemmehän sinutkin näissä?

Ensi kevään presidentinvaaleihin on jo monta kuukautta valmistauduttu kannattajakortteja keräämällä, ja kohta päästään aloittamaan varsinainen kampanjakin. Kiinnostaisiko sinua olla mukana Turun vihreiden toiminnassa vaikuttamassa vaalikampanjoissa ja järjestämässä vireää vihreää toimintaa? Laita viestiä jyri-petteri.paloposki@vihreat.fi niin keksitään sinua kiinnostavaa tekemistä!

Pekka Haavisto presidentiksi

Tulevan puolivuotisen yhteinen ponnistuksemme on Pekka Haaviston presidentinvaalikampanja. Kannatuskortteja on kerätty jo kesäkuulta lähtien ja niitä on kasassa vino pino. Varsinainen kampanja ja sen tapahtumat pilkottavatkin jo nurkan takana.

Pekka Haavisto saapuu Turkuun sunnuntaina 1.10. klo 16–18, jolloin kerätään kannattajakortteja jokirannassa. Ilmoittaudu mukaan laittamalla WhatsApp-viestiä Konsta Weberille numeroon +358 40 8204983.

Sieniretki lauantaina 30.9.

Turun vihreät järjestää sieniretken lauantaina 30.9. Varissuo-Kohmon metsään.

Kokoonnumme klo 11 Talpiankujan bussipysäkillä Varissuolla. Perille pääsee esimerkiksi Föli-linjoilla 12, 32, 42 ja 99.

Retki on avoin kaikille jäsenille ja ei-jäsenille, tervetuloa! Retkellä tutustumme asiantuntijan opastuksella eri sienilajeihin ja pyrimme löytämään etenkin ruokasieniä.

Kantapöytä perjantaina

Kokoonnumme joka kuukauden viimeisenä perjantaina keskustelemaan ajankohtaisista tai muista mielenkiintoisista aiheista Turun vihreään kantapöytään Panimoravintola Koulussa. Tapahtumissa ei ole erikseen alustusta tai muuta virallista ohjelmaa, vaan kyseessä on rento ja vapaamuotoinen keskustelutapahtuma. Keskustelemme Ravintola Koulussa joka kuukauden viimeinen perjantai klo 18.00 alkaen, ensimmäisen kerran jo ylihuomenna perjantaina 29.9.

Tapahtuma on avoin kaikille Vihreiden jäsenille, kannattajille ja toiminnasta kiinnostuneille. Tapahtumassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Tapahtumaan ei tarvitse ennakkovalmistautua. Tervetuloa kanssamme Turun vihreään kantapöytään!

Turun puutalot: Suojelu vai tuho?

Miksi puutalot ovat tärkeitä? Miten niitä saa ja pitää suojella? Mahtuvatko vanhat rakennukset uudistuvaan ja tiivistyvään kaupunkiin?

Turun puutalokeskustelu kirjaimellisesti leimahti liekkeihin, kun suojeltu puutalo paloi Linnankadulla huhtikuussa. Talon kohtalo ja palon jälkeiset vaiheet ovat herättäneet kysymyksiä laajemminkin koskien puutaloja rakennuksina ja yksityisenä omaisuutena mutta toisaalta myös kulttuuriperintönä ja kaupunkikuvallisena elementtinä.

Turun vihreä valtuustoryhmä järjestää aiheesta keskustelutilaisuuden Cafe Elephantenissa (Nunnakatu 4, käynti Luostarin välikadun puolelta) maanantaina 2.10. klo 18 alkaen. Keskustelemassa ovat arkkitehti ja apulaisprofessori Panu Savolainen, Turun kaupungin valvontajohtaja Leena Salmelainen sekä Turun rakennuslautakunnan puheenjohtaja Riina Lumme (vihr). Tilaisuuden juontaa kaupunginvaltuutettu Saara Ilvessalo (vihr). Keskustelutilaisuus on avoin kaikille.

Muita tulevia tapahtumia

Tapahtumista löytyy lisätietoja lähempänä tapahtumaa osoitteesta https://www.turunvihreat.fi/tapahtumakalenteri/.

  • Turun vihreät asunnottomien yössä 17.10.
  • Turun vihreä kantapöytä 27.10. kello 18
  • Turun vihreä kantapöytä 24.11. kello 18

Turun vihreiden hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille. Kokoukset pidetään Turun vihreällä toimistolla (Yliopistonkatu 37) joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17.00. Tervetuloa!

Kaupunginvaltuustoryhmän kokoukset ovat kaikille vihreille avoimia. Jos haluat osallistua kokoukseen, tiedustele tarkempia osallistumistietoja joko valtuustoryhmän puheenjohtajalta sofia.engblom@turku.fi tai yhdistyksen puheenjohtajalta jyri-petteri.paloposki@vihreat.fi.

Tulisitko mukaan?

Kiinnostaisiko sinua vireä vihreä toiminta? Laita viestiä allekirjoittaneelle osoitteella jyri-petteri.paloposki@vihreat.fi tai käy täyttämässä lomake osoitteessa https://forms.gle/ZdNqVASX9NvFzEGe9 – maailman muuttaminen vaatii käsipareja, ja pienikin panos on iso apu! Ilmoittamalla kiinnostuksestasi et sitoudu vielä mihinkään, vaan saat lisätietoja tapahtumista joissa voit auttaa.

Facebookin vihreä ryhmä

Facebookissa on Turun vihreä foorumi -ryhmä, jossa käydään vapaamuotoista keskustelua kaikkien turkulaisten vihreiden kesken. Jos et vielä kuulu ryhmään, käy liittymässä osoitteessa https://www.facebook.com/groups/9068687105.